U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

Ron van Savoijen

In 1952 ben ik geboren in Rotterdam. Daar ben ik opgegroeid in de wijk Kralingen waar ik een hele creatieve jeugd heb gehad samen met mijn zus en ouders. Al vroeg heb ik geleerd om met mijn handen creatieve dingen te maken van vaak waardeloos materiaal. Ik koos om in de techniek verder te studeren. 

De mens en techniek inspireren mij. Vooral in relatie tot de emotie die verband houdt met de keuzes die mensen maken. Ik ben op latere leeftijd begonnen met schilderen vanuit die inspiratie en vanuit mijn gevoel. Daarom ben ik allerlei soorten metalen in mijn schilderijen gaan gebruiken. 

Ik heb een aantal jaren schilderles gehad van Bert Vernooy uit Capelle a/d IJssel. Hier heb ik geleerd spanning en abstracte elementen in mijn composities te brengen. Na verloop van tijd zijn mijn composities een samenspel van spannings-, kleur- en metaalelementen geworden.
 

 

 

Studies

MBO Techniek 
Kader opleiding mobiliteit 
Persoonlijk schilderles van Bert Vernooy ( Beeldend kunstenaar ) 
div. Work-schops 
Bestuurslid Stichting beeldendekunst Zuidplas

 

Inhoud

Inhoud